kontakty

Nabídka pro firmy

Náš hotel nabízí firmám komplexní balíček služeb zahrnující ubytování, celodenní stravování včetně coffee break, reprezentativní večeře ve které snoubíme Vaše menu s nápoji a výkladem sommeliéra. O Vaše hosty se postaráme v našem wellness nebo zajistíme programy s degustacemi vín, sektů, piv, whisky nebo vinných destilátů. Širší nabídku pro firmy uvádíme níže. V nabídce nejsou uvedeny ceny, protože jsem stanoveny individuálně. Hostům hotelu a restaurace KATERAIN poskytujeme cenové výhody na zvolené zážitky a degustace. V případě zájmu nás kontaktujte na tel. 703 685 685 nebo na emailu katerain@katerain.cz.

Degustace

Našim cílem není Vám nabídnout a prodat konkrétní nápoj, ale zprostředkovat požitek spojený s jeho konzumací. V této nabídce můžete vybírat z řízených degustací vín, piv, whiskey a vinných destilátů. Jsou li Vaše požadavky na počet vzorků, cenu nebo množství hostů odlišné, rádi to s Vámi zkonzultujeme.

Napříč Moravou

degustace tichých vín

Poznejte vína z významných moravských vinařských obcí, ze čtyř podoblastí.

  • Počet vzorků: 12
  • Délka trvání: 120 minut
  • Minimální počet účastníků: 12
  • Maximální doporučený počet účastníků: 50
  • Cena na osobu: na vyžádání

 

Napříč Evropou

degustace tichých vín

Poznejte vína Francie, Itálie, Španělska, Portugalska, Rakouska, Slovenska, Polska a České republiky a dalších.

  • Počet vzorků: 9
  • Délka trvání: 90 minut
  • Minimální počet účastníků: 12
  • Maximální doporučený počet účastníků: 50
  • Cena na osobu: na vyžádání

 

Méně známá vína

degustace tichých vín

Poznejte výjimečnost méně známých odrůd vyšlechtěných na našem území. Seznámíte se s odrůdami jako Sauvignon, Solaris, Aurelius a další.

  • Počet vzorků: 9
  • Délka trvání: 90 minut
  • Minimální počet účastníků: 12
  • Maximální doporučený počet účastníků: 50
  • Cena na osobu: na vyžádání

 

Na vlně bublinek

degustace šumivých vín

Představíme Vám širokou škálu vín, od perlivých a šumivých, až po světové ikony jako Cava, Crémant, Prosecco nebo Champagne. Degustaci zpestříme ukázkou sabrage.

  • Počet vzorků: 7
  • Délka trvání: 90 minut
  • Minimální počet účastníků: 12
  • Maximální doporučený počet účastníků: 50
  • Cena na osobu: na vyžádání

 

Pestrý svět vína

degustace šumivých a tichých vín

Představíme Vám různorodost výroby vín. Poznáte vína tichá, šumivá, fortifikovaná i zvláštnosti výrob jako je barrique, sur lie nebo oranžová vína.

  • Počet vzorků: 7
  • Délka trvání: 120 minut
  • Minimální počet účastníků: 12
  • Maximální doporučený počet účastníků: 50
  • Cena na osobu: na vyžádání

 

Piva napříč technologiemi

degustace piv

Program je zaměřen na odlišnost výrobních technologií piv, jejich původ, historické souvislosti a vliv na zdraví nebo snoubení s pokrmy.

  • Počet vzorků: 12
  • Délka trvání: 90 minut
  • Minimální počet účastníků: 12
  • Maximální doporučený počet účastníků: 50
  • Cena na osobu: na vyžádání

 

Whiskey & whisky

degustace destilátů

V rámci tříhodinového programu Vám představíme 15 rozdílných degustačních vzorků z celého světa. Jemnost Irska, kouřovost a tvrdost Skotska, pestrost amerického trhu s vůni bourbounne a Tennessee, výjimečnost Japonska i exotiku Indie, Švýcarska, Německa nebo Slovenska. Objem degustačního vzorku je 2 cl.

  • Počet vzorků: 15
  • Délka trvání: 180 minut
  • Minimální počet účastníků: 22
  • Maximální doporučený počet účastníků: 33
  • Cena na osobu: na vyžádání

 

Vinné destiláty

degustace destilátů

Vínovice, Grappa, Brandy, Armagnac i Cognac stojí na podobném základu. Přesto se chuťově výrazně liší. Proč, se dozvíte na degustaci.

  • Počet vzorků: 7
  • Délka trvání: 90 minut
  • Minimální počet účastníků: 22
  • Maximální doporučený počet účastníků: 33
  • Cena na osobu: na vyžádání

Zážitková gastronomie

Svět moderní gastronomie je úzce spjat s kulturou, historií a zdravím. Pokrmy jsou párovány s konkrétními nápoji, vzájemně se doplňují a umocňují zážitek. Na tom všem stavíme obsah programu, který můžeme připravit Vaší společnosti na míru. Níže si můžete vybrat z programů, které jsme již připravovali. Případně nám skrze kontakty sdělte Vaši představu.

 

Etiketa stolování

Po krátkém přivítání a teoretickém úvodu se sejdeme v restauraci u připraveného menu. Účastníci kurzu jsou hosty na slavnostním obědě nebo večeři a lektor je krok za krokem provází jednotlivými chody. Doporučíme Vám vhodný oděv pro danou příležitost, zorientujete se v jednotlivých pojmech a charakteristice společenských akcí. Poradíme Vám, jak vybrat vhodný aperitiv, usednout ke stolu, používat ubrousek nebo příbor nebo kterým tématům konverzace se raději vyhnout. Složité menu ukončíme kávou a digestivem.

  • Doporučená délka programu: 240 minut
  • Doporučený počet účastníků: 10 – 50 osob (dle technických možností gastronomického zařízení)
  • Výsledná cena zahrnuje: 5ti chodové menu, doplněné nápoji v restauraci

 

Večer mezinárodní kuchyně

Složité menu je zaměřené na některou ze zvolených gastronomií. Například Itálie, Francie, Ruska nebo Maďarska. Další gastronomie umíme případně na základě Vaší poptávky doplnit. Účastníci slavnostního stolování se dozví zajímavosti  z oblasti přípravy jednotlivých pokrmů a nápojů v dané destinaci. Menu je vždy koncipováno tak, aby pokrmy měly svůj příběh, byly reprezentativní a autentické. Kulinářství je důležitým projevem kulturního života národa a jeho neodmyslitelnou součástí. Jeho poznání nám umožňuje lépe rozumět našim zahraničním partnerům, přátelům i kultuře dané země. Program jsme schopni realizovat s vybraným gastronomických zařízením a to pouze prostřednictvím lektora. Předpokládá to však vysokou profesní úroveň a specializaci personálu kuchyně. Nabízíme možnost zajištění týmu kuchařů pro přípravu menu. Restaurace si v tomto případě účtuje pouze pronájem výrobních prostor, salónků a cenu nápojů.

  • Doporučená délka programu: 180 minut
  • Doporučený počet účastníků: 10 – 50 osob (dle technických možností gastronomického zařízení)
  • Výsledná cena zahrnuje: práci lektora a práci externích kuchařů

 

Evropské Vánoce

Symbolem českých Vánoc je kapr. Přesto, že Evropu spojuje křesťanství, se ryby na vánočních stolech našich sousedů nevyskytují zase tak často a pravidelně, jak bychom předpokládali. Různí se zvyky i mýtické postavy, které obdarovávají. Na seznámení se s těmito odlišnostmi jsme postavili zábavný večer pro vaše hosty. Šestichodové menu doplněné nápoji si klade za cíl představit účastníkům večera Vánoce ve vybraných Evropských zemích. Program jsme schopni realizovat s vybraným gastronomických zařízením a to pouze prostřednictvím lektora v případě vysoké profesní úrovně a specializace personálu kuchyně. Případně spolu s lektorem může do vybraného zařízení přijet i tým kuchařů a menu připravit. Restaurace si v tomto případě účtuje pouze pronájem výrobních prostor, salónků a cenu nápojů.

  • Doporučená délka programu: 180 minut
  • Doporučený počet účastníků: 10 – 50 osob (dle technických možností gastronomického zařízení)
  • Výsledná cena zahrnuje: práci lektora a práci externích kuchařů

 

Afrodiziaka v naší stravě

Lidstvo odedávna hledalo kouzlo lásky. Mnohým z potravin, pochutin a nápojů je stále přisuzována moc ovlivnit sexuální libido. Často se jedná o nesmyslné a úsměvné mýty. Některé potraviny a nápoje však opravdu mají schopnost ovlivňovat naše smysly. Právě z nich jsme sestavili menu a doplnili výkladem, který účastníkům večera decentně přiblíží, jak se k „věcem lásky“ stavěli naši předkové nebo dodnes staví v jiných zemích světa. Program jsme schopni realizovat s vybraným gastronomických zařízením a to pouze prostřednictvím lektora v případě vysoké profesní úrovně a specializace personálu kuchyně. Případně spolu s lektorem může do vybraného zařízení přijet i tým kuchařů a menu připravit. Restaurace si v tomto případě účtuje pouze pronájem výrobních prostor, salónků a cenu nápojů.

  • Doporučená délka programu: 180 minut
  • Doporučený počet účastníků: 10 – 50 osob (dle technických možností gastronomického zařízení)
  • Výsledná cena zahrnuje: práci lektora a práci externích kuchařů

 

Svatomartinská husa

Každý rok 11.11. slavíme obnovenou tradici připíjení si Svatomartinskými mladými víny. Tradice je spojena s konzumací pečené husy a dalších specialit. Jak tato tradice vznikla, kde ji slaví a jak má Svatomartinská husa nebo Svatomartinské víno chutnat a vypadat?  To vše se mají možnost dozvědět návštěvníci našeho zážitkového večera. Pětichodové menu je doprovázeno celkem sedmi mladými víny. Program jsme schopni realizovat s vybraným gastronomických zařízením a to pouze prostřednictvím lektora v případě vysoké profesní úrovně a specializace personálu kuchyně. Případně spolu s lektorem může do vybraného zařízení přijet i tým kuchařů a menu připravit. Restaurace si v tomto případě účtuje pouze pronájem výrobních prostor a salónků a cenu nápojů.

  • Doporučená délka programu: 180 minut
  • Doporučený počet účastníků: 10 – 50 osob (dle technických možností gastronomického zařízení)
  • Výsledná cena zahrnuje: práci lektora a práci externích kuchařů

 

Chřest a ryzlinková vína

Chřest je delikatesou, která si získala větší pozornost u našich sousedů než u nás. Rádi bychom to napravili. Na této lahůdkové zelenině, která má i u nás bohatou tradici, lze postavit celé menu.  Jednotlivé chody budou přitom chuťově pestré a odlišné, kreativní a překvapivé. Stejně jako Ryzlink, který bývá nazýván králem vín a vyznačuje se řadou podob od těch nejsušších až po nejsladší vína. Ryzlink je rovněž otcem mnoha populárních evropských odrůd. Pětichodové menu je doprovázeno sedmi ryzlinkovými víny a výkladem. Program jsme schopni realizovat s vybraným gastronomických zařízením a to prostřednictvím lektora a šéfkuchaře Michaela Willmanna z Berlína. V případě vysoké profesní úrovně a specializace personálu kuchyně. Restaurace si v tomto případě účtuje pouze pronájem výrobních prostor a salónků a cenu nápojů.

  • Doporučená délka programu: 180 minut
  • Doporučený počet účastníků: 10 – 50 osob (dle technických možností gastronomického zařízení)
  • Výsledná cena zahrnuje: práci lektora a práci externích kuchařů

 

Každé nové téma je pro nás výzvou.

Velký úspěch měly naše společenské večery založené na historii, věnované gastronomii první republiky. K největším zážitkům patří setkání s významnými osobnostmi. Připravovali jsme Oskarový večer k příležitosti 80tých narozenin režiséra Jiřího Menzela. Menu sestavené z pokrmů a nápojů, které provázely jeho filmy bylo proloženo citlivým humorem a osobní přítomností pana režiséra. Pro filmový festival ve Zlíně jsme připravovali i nabídku pokrmů, které proslavila česká i světová kinematografie. Tělesně postiženému Honzíkovi a jeho přátelům jsme formou zážitkového večera zprostředkovali cestu po USA, které chtěl vždy poznat. Pro letošní rok připravujeme menu s tématem „Jací jsme byli před rokem 1 989“. Každý zážitkový večer je originálem a rádi přijímáme nové výzvy.

Odborné kurzy pro veřejnost

Jak porozumět vínu

Cílem kurzu je zorientovat se ve složitém a pestrém světě vín. Přiblížit účastníkům kurzu kvalitu vín, rozdíly mezi odrůdami i v jednotlivých technologiích výroby. Účastníci si ověří schopnost svého smyslového vnímání. Výuka probíhá volně, zábavnou a interaktivní formou a je prostoupena řadou degustací a ukázkami servisu. Kurz je vhodný pro všechny, kteří porozumění vínu vnímají jako své hobby, často se pohybují v dobré společnosti nebo restauracích, vinotékách a vinných sklípcích. Absolvent se orientuje v kvalitě vín v České republice, dokáže vybrat víno k vhodné příležitosti a ví jak víno servírovat. Poskytujeme skupinové slevy.

  • Časová dotace: 240 minut
  • Počet degustačních vzorků: 8
  • Cena: na vyžádání

Vybraná lahev vína pro každého účastníka zdarma!

 

Jak porozumět vínu 2

Chuť a kvalitu vín neovlivňuje pouze podnebí, poloha vinice a složení půdy. Čím dál více jsou to výrobní technologie a zrání. V kurzu se stručně seznámíte s tím, jaké kroky musí vinař podniknout a jak se podepisují na chuti vína. Budete mít možnost posoudit vliv výrobní technologie na vlastnosti vína. Ochutnáte rozdílnost odrůd. Seznámíte se s tím, jak víno popisovat a charakterizovat jeho vlastnosti. Pochopíte základní souvislosti mezi výsledným produktem a prací na vinohradě, ve sklepě, zráním a skladováním. Budeme se věnovat servisu a degustaci bílých, červených, růžových a oranžových vín.

  • Časová dotace: 240 minut
  • Počet degustačních vzorků: 8
  • Cena: na vyžádání

Vybraná lahev vína pro každého účastníka zdarma!

 

Jak porozumět vínu 3

Kurz je zaměřen na popis a objasnění rozdílů mezi jednotlivými kategoriemi šumivých a fortifikovaných vín. Posluchači se seznámí s odlišností výroby i historickými souvislostmi, které provázely vznik jednotlivých druhů značek i technologií. Pochopí rozdíly v kvalitě i ceně jednotlivých nápojů a seznámí se s jejich rolí ve společnosti i v gastronomii. Součástí je servis a degustace jednotlivých vzorků. Popis a senzorické hodnocení je praktickým výstupem. Zajímavostí je ukázka sabráže.

Absolvent je schopen popsat rozdíl mezi perlivým, šumivým vínem, orientuje se v pojmech jako sekt, CAVA, Crémant, Champagne. Zná základní fortifikovaná vína a jejich výrobu.

  • Časová dotace: 240 minut
  • Počet degustačních vzorků: 8
  • Cena: na vyžádání

Vybraná lahev vína pro každého účastníka zdarma!

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít